ابهر ریس

کارخانجات ابهرریس یکی از واحدهای گروه  صنعتی نیکو (ابهر) واقع در کیلومتر 9 جاده ترانزیت ابهر تاکستان و از واحدهای صنایع نساجی و صنایع پایین دستی پتروشیمی می باشد.

دامنه تولیدات کارخانجات ابهرریس در دو بخش و هر بخش در دو سالن و جمعا چهار سالن شامل می گردد.

بخش اول:( تولید الیاف)

سالن اول: شامل تولید الیاف پلی پروپیلن، پلی استر، والیاف دو جزئی (BICO) مانند: ( پلی استر- پلی پروپیلن) و یا (پلی پروپیلن – پلی اتیلن) و یا از یک نوع گرانول با دو خاصیت متفاوت از لحاظ درجه ذوب ریسی می باشد.

این دو نوع مواد بصورت غلاف و قسمت مرکزی پس از عبور از مرحله ذوب ریسی تشکیل الیاف دو جزئی (BICO) را میدهند.

مراحل تولید در این سالن از ابتدا و خیلی خلاصه بترتیب قرارگرفتن ماشین الات بصورت زیرمی باشد:

  • انتقال گرانول خریداری شده از پتروشیمی ها به قسمت تغذیه که در داخل یک اتاق در بیرون از سالن قراردارد. توضیح آنکه گرانول ها در این مرحله بصورت کیسه های 25 کیلویی و یا در کیسه های جامبو 800 کیلویی و یک تنی آورده می شود.
  • گرانول های مذکور که میتواند از انواع پلیمرهای ترموپلاست باشند پس از عبور از فیلترهای مختلف وارد اکسترودر می شوند و پس از رسیدن به درجه ذوب ریسی و عبور از رشته سازها به الیاف تبدیل می شوند.
  • الیاف تولیدی بصورت ممتد از روی غلطکهای مخصوص آغشته به روغن ریسندگی عبور کرده و وارد ماشین های کشش می شوند.
  • الیاف پس از عبور از دو تا سه مرحله ماشین کشش بصورت یک دسته پهن و یکنواخت و با ابعاد و کشش کنترل شده وارد دستگاه کریمپر و سپس خشک کن و درنهایت وارد دستگاه برش می شوند که طبق طولهای معین بریده شوند و مهمترین هدف از تمام این مراحل بدین منظور می باشد که الیاف تولیدی مشابه الیاف طبیعی و مناسب مصارف مورد نظر بشوند.

الیاف بریده شده سپس وارد دستگاه پرس می شوند تا پس از جمع آوری و ایجاد فشردگی لازم و دفع حبابهای هوای فیما بین الیاف و در ابعاد مورد نظر با بسته بندی تسمه های مناسب دورتا دور آن به یک بسته مناسب قابل حمل که عدل نامیده میشود تبدیل گردند.

در این سالن مجموعا 5 دستگاه اکسترودر یا (رشته ساز) بر روی 3 دستگاه ماشین قرار دارند که ظرفیت سالانه آنها طبق پروانه تولید مجموعا 29450 تن می باشد.

بخشی از عدل های الیاف تولیدی بهمین صورت در اختیار مشتریان داخلی و یا خارجی(صادرات) بعنوان یک محصول میانی گذاشته میشود و بخشی هم به سالن تولید منسوج نبافته ابهرریس جهت تولید لایی ترموباند می گردد.

سالن دوم تولید الیاف:

همچنین در سالن دوم یک دستگاه ماشین تولید الیاف شامل دو دستگاه اکسترودر یا (رشته ساز) موجود است که 80% عملیات نصب رو باتمام ولی راه اندازی نشده است.

بخش دوم: ( تولید منسوج نبافته)

سالن سوم : شامل ماشین آلات تولید منسوج نبافته ترموباند (یعنی اتصال الیاف با روش مکانیکی و با تکنیک نرم شدن در اثر درجه حرارت بالا و فشار بین غلطک های کالندر) از جنس پلی پروپیلن، پلی استر، پلی اتیلن، نایلون، و بطور کلی الیاف ترموپلاست (یعنی آنهائیکه در اثر حرارت نرم شده و سپس ذوب می شوند) می باشند.

در این سالن دو دستگاه تولید منسوج نبافته (لایی) ترموباند وجود دارند که یکی از آنها تا  عرض 3.5 متر و دیگری تا عرض 2.5 متر قابلیت تولید دارند و طبق پروانه تولید ظرفیت سالانه آنها 7000 تن انواع لایی است.

مراحل و ماشین آلات تولید در سالن منسوج نبافته بترتیب عبور الیاف از آنها بطور خیلی خلاصه عبارتند از :

  • ابتدا الیاف بصورت عدل باز شده طبق برنامه اعلام شده از واحد مهندسی صنعتی و واحد تولید در پشت ماشین های عدل شکن قرارمی گیرند.
  • الیاف پس از عبور از زننده های مختلف باز شده و الیاف ریز و غبار احتمالی و یا هرنوع ناخالصی از آن جدا شده و سپس وارد محفظه کاردینگ می گردند.
  • الیافی که از قسمت خروجی کاردینگ عبور می کنند کاملا تمیز، یکنواخت و همچنین پس از عبور از یک غلطک مخصوص در مرحله دیگر، بخشی از الیاف دارای زاویه دلخواهی می شوند که در استحکام محصول نهایی نقش بسزایی خواهد داشت.
  • الیاف پس از عبور از یک غلطک پیش تغذیه به کالندر مجددا فشردگی بهتری را پیدا میکنند. مضافا آنکه هرگونه حباب هوا در این مرحله از بین الیاف خارج می شود.
  • لایی بدست آمده در این مرحله که هیچگونه اتصالی بین الیاف وجود ندارد وارد قسمت مهم بعدی یعنی غلطکهای کالندر می شوند. در این مرحله که شامل یک جفت غلطک داغ است، الیاف با عبور از بین آنها به درجه ذوب نزدیک شده و با فشار و حرارت بالا و در مجاورت غلطک رویی که طرح دار است نقش های برجسته پیدا میکند که موثر در ایجاد مقاومت اتصال فیزیکی الیاف و در نهایت بالارفتن استقامت در جهات طولی و عرضی لایی می نماید.

ماشین در این مرحله با عمل باندینگ که بطور فیزیکی الیاف را بهم متصل می کند یک سطح پارچه ای یکنواخت و محکم تولید مینماید.

  • لایی تولیدی پس از خروج غلطکهای کالندر وارد یک جفت غلطکهای سرد برای تثبیت استقامت و ابعاد پارچه تولیدی و سپس وارد منطقه برش می شود تا با تیغه هایی که درفواصل معین عرضی دستگاه قرار گرفته اند طبق سفارش مشتری عملیات برش انجام گردد.
  • در مرحله آخر مرحله بسته بندی طبق مشخصات تولید و سفارش مشتری داخلی و یا خارجی( صادرات) انجام می گردد.

سالن چهارم:( تولید منسوج نبافته)

در سالن چهارم تولید منسوج نبافته یک دستگاه ماشین تولید منسوج نبافته(لایی) ترموباند وجود دارد که 90 % عملیات نصب رو به اتمام ولی راه اندازی نشده بود.

 

توضیح مهم:

کلیه تولیدات کارخانجات ابهرریس بهداشتی، هایژنیک و علاوه بر مجوز تولید وزارت صنایع دارای مجوز تولید از اداره بهداشت و مواد غذایی نیز می باشد. و همچنین بدلیل داشتن فعالیتهای صادراتی مجهز به داشتن شرائط استانداردهای داخل کشور و نیز استانداردهای بین المللی نیز است.

کارخانجات ابهرریس بدلیل دارابودن هر دو خط تولید الیاف و منسوج نبافته ترموباند در ایران منحصر بفرد و در دنیا کم نظیر بوده و همچنین دارا بودن 2 برند جهانی و ثبت شده ابرینه و نرمینه از امتیازات مهم آن می باشد.

کاربرد محصولات تولیدی ابهرریس :

کاربرد محصولات ابهرریس از جمله انواع الیاف پلی پروپیلن، پلی استر، بایکو ونیز انواع لایی در صنایع ساختمانی، کشاورزی و باغبانی، فیلتراسیون، بهداشتی و بیمارستانی و پوشاک درحد وسیع و گوناگون دارد.

همچنین الیاف پلی استر و یا پلی پروپیلن با طول کوتاه (short cut) برای تهیه ترکیب بتن در مصالح ساختمانی کاربردهای مخصوص و های تک دارد.

2 پاسخ برای “ابهر ریس

دفتر مرکزی

تهران-بلوار میرداماد-جنب مسجد الغدیر پلاک123
تلفن تماس:
021-22258940-50
نمابر مدیریت:
021-222555887
www.nikoogroup.com
e-mail: info@nikoogroup.com

کارخانه

زنجان -ابهر-کیلومتر 9 جده ترانزیت ابهر تاکستان
تلفن:35284439-024
قزوین-شهر صنعتی البرز-بلوار میرداماد-جنب اداره پست
تلفن:32224339-028

واحد فروش

تلفن تماس: 22258940-021
داخلی 241 و 281 و 273
بازرگانی داخلی(مهندس فیضی) :09121202495
بازرگانی خارجی(خانم حسن):09123107493
فنی و مهندسی(مهندس ستوده): 09912410430
e-mail: sales_nw@nikoogroup.com
whatsapp : 09393697844